Att resa


FullSizeRender
Varför reser du?
Jag befinner mig just nu på resa, så då passar det väl bra med det här inlägget. Varför jag reser? Om fyra timmar ska jag sitta på flygplanet som ska ta mig tvärs över jordklotet. Inte bort utan hem herbal supplements for weight loss. Den här resan är lite speciell. Det är inte en sån där vanlig resa. Jag har nämligen varit och besökt min son, som har fått för sig att Australien är ett ganska bra land att bo i.

Om han inte hade varit här hade inte jag heller varit här. I så fall hade jag varit hemma och jobbat. Klockan hade ringt sex och jag hade segat mig upp, som vanligt. Men nu har jag fått ledigt och jag njuter för fullt.

Vardag
Jag har haft en helt perfekt resa, i mina ögon. Min son och hans flickvän har jobbat och jag har fått uppleva Australien mycket på egen hand. Jag har fått ha vardag här och jag har haft förmånen att vara en lite mer passiv deltagare i vardagen. Jag har inte behövt stiga upp klockan sex om jag inte velat.

Utflykter
Det är klart att de har varit lediga också. Och då har de tagit med mig på olika utflykter. Vi har gjort två underbara utflykter upp i bergen och så har vi badat i vågorna, grillat på stranden, druckit vin på Operabaren och varit på MardiGras. Allt det har varit helt fantastiskt men den största upplevelsen är nog ändå just vardagen. Jag har ätit frukost på terrassen i värmen. Jag har promenerat i timtal. Jag har gått vilse, inte bara en gång utan nästan varje dag. Visste ni att det nästan inte finns några raka gator utanför Sydney? Jag har suttit på stranden och bara varit.

Och så har jag skrivit. Under mina promenader har jag bearbetat. Och så en dag var jag redo att börja skriva. Det är en härlig känsla. Jag behöver mycket egen tid för att få till mitt skrivande. Så samtidigt som jag befinner mig i en helt ny värld med fullt av inspiration får jag tid för mina tankar att gro. Och det är då min kreativitet flödar.

Att resa ensam eller tillsammans
Jag tillhör inte dem som reser ensam. Jag har nog bara gjort två resor på egen hand, och de har båda gått till min son. Normalt reser jag tillsammans med någon. Men jag har hittat reskamrater som trivs med att jag försvinner iväg in i min skrivbubbla. Och jag skulle önska att jag vågade resa mer ensam.
Min man är perfekt att resa med. Han försvinner in i sina intressen och jag in i mina. Och så ses vi emellanåt.

Jag älskar att hitta små mysiga fik och bara vara. Att hitta ett fik i Stockholm är nästan lika bra som att resa utomlands. Men bara nästan. Något som väcker min kreativitet är också värme. Och naturen.

Naturupplevelser
Jag har upplevt Blue Mountains här i Australien. Vi sov en natt i den lilla staden Leura. Nästa gång jag kommer hit ska jag boka in mig några fler nätter där uppe och bara vandra och skriva och vara.

Sammanfattningsvis:
Jag stannar tiden när jag reser. Och det är i de där pauserna som jag blir kreativ. Ju äldre jag blir desto viktigare blir det att stanna upp. Det är väl något med att tiden bara rusar på.

Men nu måste jag packa ihop mig. Och lämna det här häftiga landet down under.

,

6 svar till “Att resa”

  • Tack. Ja det där med att komma hem är ju en viktig del av resandet. Just nu sitter jag på Heathrow och har fått tag på wifi. Men det är inte så många som är vakna den här tidiga timmen.

 1. Javisst är det underbart att resa! Jag är också en sån där som inte gärna reser ensam men ändå önskar att jag ”vågade”. Kanske mest för att jag skulle vilja ha den där tiden att få gå in i min bubbla ett tag. För mig skulle det perfekta ressällskapet vara det där vi reser tillsammans och äter tillsammans, tiden däremellan får vi utforska själva och gå in i våra bubblor. Vi skulle säkert bli ett perfekt resesällskap du och jag. Kanske finns det fler av vår sort 🙂 Ska vi anordna en skrivresa? Jag bollar hejvilt *hi hi* men tanken är lockande.

  • Tack Marie för trevlig reseskildring. Jag är singel, men i övrigt lite som dig och Anna. Därför uppmuntrar jag idén ”ordna enskrivarresa”. Hm, får jag ta med min älskade lilla voffa?

   Kram till er!

   • Kul att se dig här Pauline.
    Helt plötsligt har jag blivit researrangör. Men tanken lockar. Tänk att samla en massa skrivande vänner. Det skulle nog vara en kreativ resa.

  • Jättekul att höra att du är som jag. Ja det gäller ju att våga.
   Men en skrivresa låter perfekt. Det finns ju skrivarkurser och sånt men egentligen är det ju bara det där med att skapa skrivtid som är grejen. Och att ha någonstans att vara.
   Jag och en kompis har hyrt en stuga i Stockholms skärgård några nätter. Det har varit fantastiskt. Vi har varit i våra egna bubblor och så har vi pratat om vårt skrivande på kvällarna. Det vore ju häftigt att ordna något sådant, fast lite större, för de som vill. Men då måste vi ju hitta ett stort boende. Tänk ett sommarparadis, fast höst eller vår. Det skulle ju kunna vara något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *