Skrivretreat hösten 2022

på den spanska solkusten

27 aug – 3 sept 2022    eller    29 okt – 5 nov 2022

Skrivretreat hos mig i den vita bergsbyn Torrox, 4 km från havet.

Ge dig själv en skrivretreat

Skrivretreat innebär att du ägnar en vecka åt ditt eget skrivande tillsammans med likasinnade. Du bor hemma hos författaren, alltså i mitt townhouse i Torrox. Det finns även möjlighet att bo på hotell mot tillägg eller att ordna eget boende.

Varje dag inleds med två timmars undervisning/skrivövningar/samtal där du hela tiden utgår från ditt eget projekt. Därefter har du dagen fri för eget skrivande och/eller utforskande av byn och omgivningarna. På kvällen möts vi upp igen för middag och textprat. Vi blir en liten grupp med max 8 deltagare.

Du får gärna ha gått skrivkurs tidigare men det är inget krav. Jag kommer att dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper inom bl.a. dramaturgi, karaktärsbygge, språk, gestaltningar och i sökandet efter vem du är som författare och vad som är just din historia. Det kommer att finnas mycket tid för egna frågor och funderingar.

Har du frågor? Hör av dig på mejl till marie@hedegard.se

Pris 5.500 kr

I priset ingår:

 • Kurs/samtal och eget skrivande i sex dagar (sönd-fred)
 • Boende i enkelrum 7 nätter ”hemma hos mig” i mitt townhouse i byn Torrox. (Mot tillägg på 2.000 kr kan du bo på hotell Andalucia i Torrox istället.)
 • Cava med tapas ankomstdagen (lördag)
 • Frukost 7 dagar.
 • Middag 6 dagar på restaurang och hemma (exkl dryck).
 • Privat tid med mig för coachning och textprat.
 • I priset ingår inte:
 • Flyg t o r Malaga
 • Transfer till Torrox. (Den samordnar vi.)
 • Lunch ordnar du själv.

Marie Hedegård är mitt namn. Jag har skrivit tre romaner och min tredje roman, En moders val, kom ut under våren 2022. Nu skriver jag på en historisk roman som baserar sig på min farmors liv i början av 1900-talet.

Mina romaner handlar mycket om att hitta sig själv. Livet drabbar oss på olika sätt och det gäller att hitta sin egen väg och sin egen lycka. Jag är lärare i botten och har arbetat med barns skrivande i tjugofem år. Utöver det har jag läst Kreativt skrivande på Linnéuniversitetet i fyra år.

Under de senaste två åren har jag haft skrivkurs och skrivretreat online och i Torrox och det har varit så roligt att möta människor i sitt skapande.

Anmälan:

 • Skicka ett mejl till marie@hedegard.se med ditt namn och adress och den vecka du önskar. Märk mejlet skrivretreat. Det finns endast åtta platser och fyra enkelrum i mitt hus så först till kvarn gäller.
 • När du har fått bekräftelsemejl från mig kan du boka flygresan. Du får den senast nästa dag.
 • Därefter betalar du anmälningsavgiften 1500 kr inom en vecka.
 • Resterande belopp betalas senast två veckor innan avresan.

Sagt av tidigare deltagare :

”Klockren kurs! Så bra fokus på att komma igång och skriva en roman. Bra övningar och inspirerande diskussioner. Den gav mig ett riktigt lyft i mitt skrivande.” Inger

”Med Maries vägledning och tydliga verktyg utmanar man nya sidor hos sig själv – det är både spännande och roligt!” Annika G

”Passa dig när Marie plockar fram sin inre ”fröken”, då är det bara att nöta sittfläsk och skriva. Det var det som ”klickade” hos mig och något jag tog med mig.” Kristina

Precis hemkommen från en härlig vecka hos Marie. Dagarna har varit fyllda av egen skrivtid, prat om texter och skrivteknik samt allt möjligt kring ett författarskap. Marie är snäll, tydlig och ärlig på samma gång och jag känner att hon har puttat mig i rätt riktning och givit mig, som är nybörjare på området, modet och inspirationen att fortsätta. Att få skriva på hennes takterrass i Torrox var magiskt. Längtar tillbaka. /Annika E

Och så kommer några skrivtips från mig i nedanstående film

Några skrivtips från mig