I pressen


Jan Karlsson – Borås Tidning, 15 april 2016
”Närmare Carin Mannheimer än Kerstin Thorvall skriver Hedegård en realistisk och robust, gedigen och psykologiskt trovärdig prosa. Ett uns kolonialblick och någon exotiserande kliché om afrikanska män förekommer, men stör knappast den lugna och överlag sakliga framställningen. Det har blivit en respektingivande och stilistiskt oklanderlig roman om en medelålders kvinna som alltför länge tänkt på familjens bästa och glömt bort sig själv.”

Läs hela recensionen här.

Debutroman om en kvinna mitt i livet

”När Lidingöbon Marie Hedegård var 16 år gammal sommarjobbade hon inom långvården. Hon förundrades över att en del kvinnor verkade så bittra och missnöjda med sina liv. Marie tyckte att det var hemskt och lovade sig själv att aldrig bli så själv, men när hon blev äldre upptäckte hon hur lätt det var att hamna i samma situation. Speciellt när hon fick barn.

– Det är en slags kvinnofälla. Jag tror att det handlar om att den där omvårdande sidan av föräldraskapet har en tendens att få flera av oss att glömma bort oss själva. Då är det lätt att skylla på andra när det inte blir som vi tänkt. I det samhället vi lever i är det så mycket fokus på barnen. Allt kretsar kring barnen. Jag tror att det behövs en bättre balans, säger hon.”

Läs resten i länken och se filmklippet.

Av Eleonor Ekström-Frisk – Göteborgsposten
9 juli
En intervju med mig. Finns endast som papperstidning.

Av Ricard Nilsson – Biblioteket i fokus
”Det är en aktuell roman på många sätt. Den tar upp ämnen som utbrändhet, att åldras med värdighet och den livslånga önskan att vara älskad. Vid en första anblick behandlar den alldagliga ämnen och problem, men författaren gör det på ett sätt som far mig som läsare att reflektera över mitt eget liv. Jag empatiserar med huvudkaraktären och önskar henne välgång. Helt enkelt en utmärkt debut som väcker min nyfikenhet inför författarens nästa verk.”

Läs hela recensionen här.