En moders val


En moders val

En moders val handlar om gamla familjehemligheter, moderskap, rätten att bestämma över sin kropp och att bryta mot normer och traditioner.

Simone ställs inför ett svårt dilemma om hon ska välja bort sitt ofödda ett barn och Louise sitter fast i ett olyckligt liv och längtar efter frihet. En dag är hon borta.

Jag hoppas att romanen tränger innanför huden och att den stannar kvar länge.

Recensioner, ett axplock

”Oj, vilken fantastisk bok. Med det viktiga ämnet hur vi ser på våra medmänniskor som är lite annorlunda. Alla bör läsa den här boken.”
Recension på Storytel

”En stark historia om längtan efter barn, att följa sina egna drömmar, livsavgörande val, familjehemligheter som inte får röjas och mycket funderande kring vad som är ”normalt när det kommer till barn och diagnoser.”
Lotta_boktok

En riktigt, riktigt bra och tänkvärd bok som nalkades de många, lite tabubelagda, ämnena på ett fint sätt. En perfekt bokcirkel /-klubbsbok!”
Boksann

”En bok som hade mig fast från första till sista sidan. Fina personporträtt av de två kvinnliga huvudpersonerna och de dilemman de ställs inför i livet. Både rörande, intressanta frågeställningar och spännande. Rekommenderas varmt.”
Recension Bookbeat

”Fängslade historia om livet, moderskap, familjehemligheter och kärlek. Ljuvliga miljöbeskrivningar från skärgården, så levande att jag nästan hör vattnets kluckande mot roddbåten, underbart.
Historien är både berörande och varm och stannar kvar hos mig länge.”
Marias boktips

Baksidestext

Efter en lång väntan blir Simone äntligen gravid. Lyckan som hon och maken Alex känner övergår snart i besvikelse och sorg när de upptäcker att fostret kan ha kromosomavvikelser. Hon och Alex har helt olika syn på problemet. För att tänka klart åker Simone ut till familjens ö i skärgården.

Ute på ön tar hon sig in i sin faster Louises gamla sjöbod, som stått igenbommad i tjugofem år. Louise gick upp i rök när Simone var barn och hennes namn får inte längre nämnas. Båda tillhör en traditionsbunden familj på Lidingö där ytan är viktig. Medan Simone försöker reda ut sitt livs tumult hittar hon några av fasterns gamla ägodelar, som får henne att komma närmare sanningen bakom denna gåtfulla kvinna. En kvinna som också kämpade med att få barn.

En moders val är en roman om familjehemligheter, livets nyckfullhet, svåra val i livet och längtan efter barn.