Om mig


Jag skriver för att jag inte kan låta bli.

Mina böcker är romaner och jag hoppas att de ska beröra och stanna kvar länge. Läsare säger att det är lätt att leva sig in i karaktärerna och att det är hög igenkänningsfaktor. Böckerna handlar om att leva, med allt vad det innebär av relationer, svåra livsval, drömmar, längtan efter kärlek och att hitta sin egen väg.

Jag har skrivit två böcker om en kvinna i femtioårsåldern som tappar fotfästet i livet när barnen flyttar hemifrån. Genom vänskap och två livsavgörande resor hittar hon tillbaka till glädjen och sina egna drömmar. Den ena resan går till Ghana och den andra till Spanien.

En moders val handlar om två generationers kvinnor som tvingas göra svåra livval. Den ena kvinnan ska ta beslut om hennes ofödda barn ska få leva och den andra sitter fast i livet och försöker bryta sig loss.

Nu skriver jag på en roman där vi får följa en kvinnas liv från barndom till vuxen. Romanen börjar år 1899 och spänner över sextio år . Jag hoppas att den kommer ut under 2024.

Så nära barfota, 2016

Dit vägen bär, 2019

En moders val, 2022

Jag är lärare i botten och har studerat Kreativt skrivande på Linnéuniversitetet i fem år.

Jag håller skrivarkurser , bland annat på den spanska solkusten. Under 2024 kommer jag att hålla skrivretreat i Torrox för fjärde året i rad. Jag har en vecka under våren och en under hösten. Jag besöker även skrivgrupper och läsecirklar.

Dessutom tar jag lektörsuppdrag både privat och genom Författarcentrum.

Kontakta mig på mejl marie@hedegard.se