Jag fick ett mejl


Ett mejl med omdöme av skrivretreat i Torrox

Jag fick ett mejl av en kursdeltagare och blev så glad. Utöver att mejlet ger kursen ett bra omdöme så beskriver det på ett bra sätt en veckas skrivretreat hos mig i Torrox. Så istället för att bara plocka ut några delar av omdömet så klistrar jag in det i sin helhet.

”Ett toppenupplägg”

”Jag deltog i en veckas skrivretreat hos Marie i Torrox. Vi satt ute på hennes terrass och hade lektioner och skrev, magiskt i denna bergsby med vidunderlig utsikt över både by, berg och hav och verkligen en inspirerande miljö för det vi gjorde! För mig som nybörjare handskades Marie med fingertoppskänsla och god balans, så att gruppen med även mer erfarna skribenter funkade fint ihop. 

Upplägget med förmiddagslektioner, eget skrivande under dagen och sedan genomgång hur det gått på kvällen var ett toppenupplägg.

Marie hade bra struktur och lagom innehåll i kompendiet vi fick, som handlade om grunderna för skrivande men även blev en bra repetition för de mer erfarna i gruppen. En blandning av teori men inte minst frågor och diskussion, samt uppgifter att litegrann dissekera våra skrivna texter, få feedback på dem utifrån den nivå vi själva valde och därmed kunna utveckla texten genom ökat lärande, var helt perfekt.”

”Inspirationen vällde över mig”

”Dessutom åt vi god mat, skrattade mycket och gick ut på restaurang och lyssnade på musik ett par kvällar. Magiskt, alltihopa! Inspirationen fullkomligt vällde över mig! 

Sammantaget en både lärorik, utvecklande och rolig skrivretreat. 

Jag kommer att delta i en ny skrivretreat hos Marie framöver och kan varmt rekommendera både henne och upplägget! ”

Eva Källström
socionom och leg. psykoterapeut

Mina tankar efter en skrivretreat i Torrox

År 2024 blir mitt fjärde år med skrivretreat i Torrox och i april blir min sjunde skrivretreat. Varje gång blir unik och vänskapsband knyts för livet. Det är något med att deltagarna bjuder in oss i sitt skrivande som gör att vi kommer nära varandra. Vi delar med oss av oss själva och vårt skrivande och det är en enorm förmån att få vara en del av alla alster som skapas under en vecka tillsammans. Att dessutom lära känna alla dessa deltagare som delar samma dröm som jag är fantastiskt. Jag har fått vänner för livet.

Det personliga

Miljön med en spansk bergsby bidrar till att skapa förutsättningar för kreativiteten. Att vi alla är lediga från vår vardag är också en bidragande del. Men det jag tror är den enskilt viktigaste komponenten för att skapa en magisk vecka är just att vi delar en gemensam dröm och att vi bjuder in varandra i just vår dröm. Att skriva är en sak men att dela med sig av sitt skrivande är en helt annan sak. För att våga dela med sig av det man skrivit krävs trygghet.

Att återvända till Torrox

Nu har det blivit några som har varit i Torrox på skrivretreat och i år har jag infört en återvändarvecka. Det blev faktiskt två sådana veckor, härligt kreativa veckor där deltagarna och jag ägnade hela dagarna åt att skriva. Vi hade inga lektioner men vi hade många skriv – och textsamtal på kvällarna.

Där märker jag att vi är ett gäng kolleger som arbetar tillsammans och jag tar ett stort steg bakåt i min lärarroll. Det är fantastiskt.

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *