Mina böcker


Min bästa bok

När jag får frågan vilken som är min bästa bok har jag alltid lika svårt att svara på den frågan. Många säger att min senaste, En moders val, är min bästa bok men jag är inte helt säker på det. Antagligen beror det på vad man söker för slags bok men de två kvinnorna i En moders val tvingas båda ta svåra beslut.

Storytel

Går man efter betygen på Storytel så har alla mina böcker fått bra betyg. Men där leder ändå En moders val med betyget 4,1 

Hitta sina drömmar

Föredrar man lite mer lättsmälta böcker kanske man ska välja andra böcker än mina. Jag dras till lite tyngre ämnen men jag skriver ändå lättsamt. Dit vägen bär är ändå min lättsammaste bok. Den handlar om att hitta till sina egna drömmar. Jag älskade att skriva den boken för samtidigt som Ellen gräver fram sina gamla drömmar grävde jag fram mina. Och att försöka leva sina drömmar är ibland svårt men samtidigt helt fantastiskt.

Debutboken

Den bok som ligger mig varmast om hjärtat är nog ändå min debutbok, Så nära barfota. Att skriva den var verkligen att förverkliga mitt livs största dröm. Det gjorde ont att skriva den och jag grät mycket medan jag skrev. Den handlar om att våga ta ansvar för sitt liv trots att livet inte alltid blir som man önskar. Så nära barfota är min debutbok, min bebis. Det var där sagan om författaren Marie Hedegård började.

Lättsamt men inte lättsmält

Jag vill beröra och tränga in under huden. Jag vill att min bok stannar kvar och att läsaren går runt och funderar över den. De gånger människor säger att de tycker om mina böcker blir jag så glad. Det är belöningen för alla timmar framför datorn. Och när de säger att de har läst min bok två gånger jublar jag.

Nästa bok hos lektören

Mitt fjärde bokmanus är hos min lektör just nu. Känslan nu är att den kanske blir min bästa bok. Jag väntar spänt på lektörens dom. Det kommer att bli en hel del jobb när jag får tillbaka manuset och jag är rädd att hon tycker att jag ska skriva 150 sidor till. Oavsett så blir den här romanen nog min tjockaste bok. Den har också varit svårast att skriva för den handlar om ett helt liv.

Recensioner

Alla mina böcker har fått fantastiska recensioner och jag är så tacksam för dem. Det är dem som får böckerna att hitta ut till läsare. Tack och åter tack.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *