Gott Nytt år 2024


En sån här dag brukar jag summera och blicka framåt.

Vad blev det då av 2023?
Först och främst så är jag nu författare på heltid. Under den här hösten har jag ibland undrat hur jag tidigare hann både skriva och jobba. Nu ska det bli spännande att se om jag hinner skriva fler böcker när jag inte har lärarjobbet att skylla på.

Råmanus
Under fem månader har jag stängt in mig och skrivit råmanus till min nästa roman. Den var påbörjad långt innan men under de här månaderna har jag skrivit intensivt. Så på frågan hur lång tid det tar att skriva ett råmanus är mitt svar fem månader. Innan dess har jag ägnat nästan tre år åt research.

Nu finns mitt manus hos lektören och jag väntar med spänning och en stor portion oro på hennes svar. Jag vet nämligen att det är mycket jobb kvar innan förlaget ska få läsa.

Skrivretreat
För tredje året i rad har jag haft skrivretreat i Torrox, både vår och höst. I år hade jag även två återvändarveckor. Det är så kul att få vara en del av andras skrivande och att kunna dela med mig av det jag kan. Dessutom lär jag mig hela tiden nya saker och får nya författarkolleger på köpet. I år har dessutom en av mina deltagare debuterat och det har varit fantastiskt att få följa Inger Swings författarresa.

Lektör
I år har varit året då jag har fått en del lektörsuppdrag genom Författarcentrum. Det är verkligen roligt att jobba med text och att få den vassare och bättre. Det skulle vara härligt att hitta en av de romanerna i bokhandeln en dag. Jag har fått fina kommentarer från författarna och märker att ju mer jag befinner mig i andras texter, desto mer lär jag mig själv.

Linnéuniversitetet
I våras tog jag examen från Kreativt skrivande på Linnéuniversitetet efter fem års studier. Då hoppade jag på Jorun Modéns Manusgrupp, där vi har delat texter med varandra. Jag behöver kolleger. Någon eller några att bolla text och annat med.

Privat
För mig privat innehöll året alldeles för många avsked. Min pappa och moster lämnade oss plötsligt, med bara en vecka emellan och innan jul lämnade två andra personer oss. Pappa har varit den som möjliggjort skrivandet av min nästa roman, som baserar sig på hans mammas liv, så det är tråkigt att han inte hann vara med hela vägen.

Blickar mot 2024
Min nästa roman ska redigeras under våren och det vore fantastiskt om den kommer ut under 2024.

Därefter kommer jag att sätta fingrarna i mitt nästa projekt, som redan är påbörjat. Här behövs inte heller någon direkt research, då jag tänker ösa ur mitt eget liv.

Dessutom hoppas jag att få träffa många läsare under året och att min bok En moders val når ut till fler bokklubbar och läsecirklar. Den behöver hitta fler läsare.

Och så blir det förstås skrivretreat i Spanien, den första redan den 20:e april. I år finns det även möjlighet att förlänga veckan.

Vad är en nyårsafton utan föresatser?

Jag ska inte banta, inte sluta dricka vin, inte börja träna. Min föresats handlar om att bli vän med ordet marknadsföring. Böcker behöver läsare och jag får hela tiden höra av läsare att mina böcker är bra. Därför vill jag bli bättre på att tala om det för folk. Om du också gillar mina böcker får du gärna hjälpa mig med det.

Jag önskar dig ett Gott Nytt år 2024.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *