Nya kollegor sökes


Hello world!


8 svar till “Nya kollegor sökes”

 1. Vad trevligt! Bor utanför Örebro så det blir svårt. Är i samma situation även om jag för tillfället bara jobbar 20 % som författare och resten i skolan. Har heller inga svårigheter att fylla min dag i veckan.
  Men visst behöver vi varandra. Prata skrivande och annat. Det går superbra via sociala medier men att träffas IRL överträffar allt.
  Lycka till med ditt nya liv och hoppas att du hittar många nya kollegor i Stockholm. Det lär ju finnas några …
  Kram!

  • Visst är det härligt när man skapar tid för sitt författarskap. Och när man hittar sina kolleger. Lycka till med ditt nya författarliv!
   Örebro och Stockholm ligger väl inte så långt ifrån varandra. Någon gång kanske vi kan träffas i alla fall. Jag hör av mig nästa gång jag passerar.
   Kram

 2. Hej! Hade gärna blivit din skrivarkollega men omständigheterna får det inte att funka just nu. Jag jobbar som lärare i förskola 60% och klarar knappt det. Känner att min konstnärliga sida ligger i en hög och gråter! Jag vill skapa, skriva eller måla. Men tiden och orken finns inte. Jag är precis färdig med utbildningen och alla krav gör att jag måste jobva med något som jag kommit på att jag kanske inte egentligen vill, eller orkar just nu, efter utmattningssyndrom. Jag vill skriva eller måla men självkänslan säger att jag inte räcker till, jag är inte tillräckligt bra, jag kommer inte att lyckas. Jag känner mig instängd i en bur och vill bara flyga ut och få flyga fritt! Sen bor jag inte i Stockholm utan långt ut på landet, vilket jag älskar! Jag skulle vilja ha en mentor, någon som hjälper mig igång med att fatta pennan och skriva de där första befriande orden…

  • Hej Susanne.
   Det låter tungt och det låter som att du behöver en coach eller mentor av något slag, någon som kan hjälpa dig att sortera. I skolan och förskolan kan man få mycket positiv energi från barnen men det är mycket som tar energi också och tyvärr är det lätt att det negativa tar över.
   Och att ha en massa kreativitet som inte får komma ut är verkligen energidränerande.
   Ibland när jag har haft mycket runt mig och inte haft varken tid eller ork att åka på skrivträffar har det ändå gett mig en sån energikick att åka. Jag har åkt femtiotals mil för att träffa skrivvänner efter en arbetsvecka. När jag har kommit hem har jag varit jättetrött men ändå fylld av energi och inspiration.
   Jag tror att du skulle må bra av att gå en skrivkurs eller bara träffa andra kreativa människor ibland. Om inte för något annat så bara för att få andas lite positiv energi. Det är inte alltid den rätta medicinen är vad vi tror att den är. När man är trött är det lätt att tro att det är sova man behöver. Kanske kan det finnas andra sätt, som till exempel att skaffa nya kolleger :-).
   Ibland går jag på boksamtal på biblioteket eller i bokhandeln. Bara det kan ge mig en skjuts.
   Hur långt bort bor du?

 3. Hej vad härligt det låter att du tagit steget att skriva! Jag tänker att jag ska….. Jag planerar i huvudet klottrar delar av en berättelse läser o fyller på med tankar om min fiktiva värld. Men att ta steget- kanske när jag är pensionär!? Modiga du.

  • Hej. Ja, det är härligt att skriva och det är härligt att ha tid att skriva också. Men man blir inte så rik som författare så det är nog bra att ha det som hobby i början. Släpp alla krav på vad det ska bli och ge dig hän åt skrivandet bara. Det var så jag gjorde. Jag struntade i om det blev bra eller dåligt eller ingenting alls. Och till slut hade jag ett helt manus. Vänta inte för länge. Och lycka till!

 4. Hej Marie,

  här kommenterar jag någon månad senare. Jag hade också gärna kommit på fika, men jag bor på andra sidan vattnet i Finland. Men jag kämpar med samma saker… jobbar, skriver, försöker få ut min första bok och jag är väldigt ensam (och okänd!). Jag hittade din blogg när jag satt och skrev mitt inlägg om det där med skrivnade kändisar 🙂 jag sätter in en länk till din blogg. Lycka till!

  • Hej Mikaela
   Vad roligt att hitta en likasinnad. Okända är vi väl de flesta. Men när du har fått ut din första bok så hittar den sina läsare och förhoppningsvis kommer det fler böcker och då växer läsarskaran.
   Så det handlar nog om att fortsätta att skriva.
   Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *