Att skriva på vers


krakel spektakelDikter
Ibland läser jag dikter. Det är periodvis och det blir långa uppehåll mellan perioderna. Men det finns något speciellt med dikter. Det är inte bara det att de är korta och koncentrerade. De har en rytm, en klang. Och jag kan läsa dem många gånger utan att tröttna på dem. I själva verket blir de bara bättre och bättre för varje gång jag läser dem.

Form
När jag skriver blir det nästan enbart i romanform. Ibland skriver jag dikter, eller i alla fall något jag kallar dikter, men det är inte så många som har fått läsa dem. Jag blir så imponerad av de som skriver på rim. Lennart Hellsings texter är helt fantastiska. Hur kunde han få till så livfulla rim? Han leker och jonglerar med språket. Och han skapar rytm.

En av mina vänner är speciellt intresserad av form. Jag har gett respons på hennes texter utan att kunna det där med form, utan att känna den där rytmen man ska känna. Nu har hon skapat en julkalender. Det är inte vilken julkalender som helst utan det är en skola i versmått all natural weight loss supplements.

Så för den som vill lära sig mer om att skriva vers i bunden form vill jag rekommendera Den lilla versmåttsskolan.

Jag kommer att följa den slaviskt. Det är inte så att jag planerar att börja skriva på vers, men jag gillar när språket flyter. Jag har ingen aning om vad skolan kommer att innehålla. Men jag längtar tills på tisdag när jag får öppna den första luckan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *