Tack för alla fina ord om min bok


FullSizeRender
Den här buketten fick jag igår på min födelsedag. Nu vill jag dela den med er.

Jag blir bortskämd med fina omdömen
Igår till frukost läste jag ett omdöme på Bokus.com av Anna Helén Nykvist.

Några timmar senare läste jag en recension på Västmanländskans bokblogg.

Ännu lite senare fick jag ett telefonsamtal där en kompis kompis hade lovordat boken ungefär så här: ”Den är verkligen bra. Jag trodde inte det  Men den är ju bra. På riktigt. Alltså riktigt bra.”

Ni kan inte ana vad glad jag blir över alla fina ord. Och ni kan inte ana vad det betyder för min bok. Varje gång har jag blivit lika glad. Ni är verkligen mina ambassadörer.

Sagt om Så nära barfota

Här har jag sammanställt lite av vad som har blivit sagt om min bok. Jag har klippt in essensen i omdömena (som jag ser det):

Bloggare:
”Det är en bok om en medelålders kvinna som måste åka långt hemifrån för att göra upp med sina rädslor och för att återta sig själv. Det är också en bok om vänskap och om att våga vara ärlig inför andra, men också inför sig själv.” (vastmanbok.blogspot.se)

”Bra beskrivning av en motsägelsefull och lite rädd medelålders kvinna som blommar ut, utan att gå till några överdrifter. Trovärdigt.” (Boktjuven.com)

”En av de saker som fascinerade mig ända från början var att den här boken handlade om en medelålders kvinna och det är inte ofta som medelålders kvinnor får vara huvudpersonen i en roman. Jag tycker väldigt mycket om Ellen och känner på ett sätt igen hennes känslor.” (Boklysten.blogspot.se)

”Underbart gripande, strålande vacker & fantastiskt stark!!!” (Jenniesboklista.com)

Tidningsrecensioner:
”Närmare Carin Mannheimer än Kerstin Thorvall skriver Hedegård en realistisk och robust, gedigen och psykologiskt trovärdig prosa. Ett uns kolonialblick och någon exotiserande kliché om afrikanska män förekommer, men stör knappast den lugna och överlag sakliga framställningen. Det har blivit en respektingivande och stilistiskt oklanderlig roman om en medelålders kvinna som alltför länge tänkt på familjens bästa och glömt bort sig själv.” (Jan Karlsson (Borås Tidning)

Bokus.se:
”Jättebra! Lättläst och fängslande, man kan känna igen sig i mycket och även få sig en tankeställare! Läser gärna en fortsättning eller nya böcker av Marie Hedegård!” (Anna Helén Nyqvist)

”Boken är välskriven, verklighetstrogen och fängslande, hade svårt att släppa den.” (Elisabet Wiechel)

”Med avstamp i radhusområdet och vardagslunken tar berättelsen oväntade vändningar och visar hur ett nytt perspektiv på tillvaron, nya bekantskaper och nya omgivningar kan hjälpa en att se sig själv i ett annat ljus. Hög igenkänningsfaktor! En berättelse som stannar kvar.” (Sandra Andersson)

”Den här boken är skickligt skriven man blir snabbt fängslad och vill inte sluta att läsa. Jag är imponerad över hennes sätt att illustrera intima känslor och karaktärer.” (Margaretha H)

”Man har ju läst ett antal böcker av den här genre.. Men den här boken var något annat.. Djupet var ett annat, inte så schablonmässigt. Huvudpersonens längtan efter en förändring men samtidigt i början helt handlingsförlamad.. Man lever bara en gång.. Man ska aldrig bli tagen för given.” (Tomolof)

”Skönt att kasta av sig kängorna och känna sanden mellan tårna. Att sakta men säkert hitta kompassen i livet. Gillar att läsa om kontrasterna mellan Sverige och Gahna och om visdomar och insikter.” (Marés Lendway)

Boktipset.se:
”Språket är lättläst och flytande. Författarinnan tar upp frågor som många förr eller senare i livet ställer sig. Är det så mitt resten av mitt liv kommer att se ut, vart tog passionen vägen, att våga bryta upp och inte stanna i slentrian.” (Maud Linder)

Personliga hälsningar:
”Handlingen grep mej på en gång och den är mycket lättläst. Du gör fina beskrivningar så man nästan ser miljöer och människor framför sej!” (skrivet av Gun)

”Här kommer en recension från en vanlig läsare. Med ett lättillgängligt språk beskrivs typiska känslorför 50+ are ändå lyckas du göra det intressant o jag sträckläste boken. Resan till Afrika var riktigt bra förvaltad. Andra hade lagt in en sexupplevelse där men den fick hon ju på oväntat håll. Personporträtten var träffsäkra o lagom detaljerade.” (skrivet av Paula)

”sträckläst din bok med mycket stor behållning. Mina Ulf Lundell-böcker brukar ligga ett halvår drygt på sängbordet innan de åker in i bokhyllan, men här kunde jag bara inte sluta läsa. Rekommenderar boken till alla, inte minst till män i min ålder.” (skrivet av Per)

”hade svårt att lägga ifrån mig boken speciellt efter att hon kommit till Ghana . Hennes reflektion över sitt liv slutar med att hon gör ett fantastiskt medvetet val.”(Skrivet av Agnetha)

”Ja, du har ett vackert språk Marie, så viktigt för att fånga intresset när man läser. Ibland vill man stanna upp och läsa om, och ändå fortsätta framåt…för man förflyttas ju till Ghana.” (skrivet av Marita)

”Har precis läst färdigt min bok ”Så nära barfota” av Marie Hedegård, en klasskamrat från skrivarlinken på Tärna folkhögskola ? Den är tankeställande, lättläst och underhållande ! Rekommenderar jag verkligen.” (Britt-Marie)

Det finns fler…
Jag har fått fler omdömen i kommentarer och sånt på Facebook men nu hittar jag dem inte. Om du har ett omdöme så skulle jag bli så glad om du kunde lägga det här i en kommentar.

Och så några ord från Johanna, dottern som följde med till Ghana: ”Jag och mamma besökte Ghana för fem år sedan i syfte att göra research, eftersom boken till viss del utspelar sig där. Vi gick upp mitt i natten för att ta oss till vattenhålet och bar hem hinkar med vatten på huvudet, vi dansade afrikans dans tills fötterna värkte, fick malaria, drack hembränt palmvin och vi satt på gudstjänster tills vi fick träsmak i rumpan, allt i syfte att uppleva det riktiga Afrika, den sidan turister ofta missar.”

Tack till alla.


2 svar till “Tack för alla fina ord om min bok”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *