Min bok har blivit ett halvår gammal


fyller ett halvår

Grattis på halvårsdagen, Så nära barfota!

För drygt ett halvår sedan kom min bok, Så nära barfota, ut i bokhandeln. Det var en stor lycka för mig, min familj och mina vänner. Jag har turen att ha en stor supporterskara runt mig så vi var många som gladdes.

Boken hade ett fint omslag och jag visade stolt upp den för alla. Efter många års arbete kunde jag äntligen hålla boken i min hand.

Förälskelsefasen

Nu har det gått sex månader. Det har varit en härlig tid och samtidigt en berg-och dalbana i känslor. Först var det berusning. Jag skulle vilja likna det med förälskelsefasen. Kan det vara mig själv jag var förälskad i? Eller var det min bok? Eller min förläggare? Eller mina läsare? Jag vet inte riktigt men kanske var det någon slags mix av allt.

Därefter följde en väntan på bekräftelse. Den första recensionen väntade jag länge på, nästan två veckor. Det var långa veckor. Men den var värd att väntas på. I ärlighetens namn fanns det även negativa ord instuckna i den men de hade jag överseende med. Ingenting kunde få ner mig på jorden.

Därefter följde ännu mer väntan. Det jag väntade mest på var att boken skulle sälja slut. Jag väntade på löpsedlar. Jag väntade på telefonsamtalet från Babel.

Men det kom inget telefonsamtal från Babel. Inget från morgon-TV heller.

Men det kom andra brev, meddelanden, kommentarer. Och de kom från er, mina läsare.

Läsarbrev

Jag har fått så många fina recensioner från läsare runt om i Sverige och de kommer fortfarande. Ni ska veta att jag blir överlycklig över att hitta ett litet meddelande när jag loggar in på Facebook eller mina mejl. Tack så jättemycket ni som hör av er. Ni kan inte ana vad mycket det betyder för mig och mitt skrivande.

Min bok är ett halvår gammal. Och min berg-och dalbana ha planat ut. Det är sååå skönt. Jag vet att ni är många därute som gillar min bok och det är huvudsaken för mig. Samtidigt växer uppföljaren fram i datorn. Ellen ska ut på nya äventyr. Den här gången blir det inte Ghana. Men hon har packat sin väska.

Jag tänker avsluta med ett axplock av omdömen från läsare som jag har fått efter sommaren. Bara så att ni förstår.

Kan man bli annat än glad?

”Jag säger bara läs den, den fångade mig fullständigt.”

”känns som jag fått en spark där bak. Mycket bra författat ödmjukt och med kärlek till människans nyckfullhet.”

”får mig som läsare att reflektera över mitt eget liv.”

”Så fantastiskt bra bok! Är både lärare och skild. HÖG igenkänningsfaktor ?
Det kommer väl en fortsättning?”

”En av de bästa böcker jag läst.”

”Tack för en insiktsfull och annorlunda relationsroman.”

”En bok som berör! Rekommenderas varmt.”

”Tyckte jättemycket om boken, läste ut den idag, hade svårt att lägga ifrån mig den så den var med vid matbordet och lite varstans 🙂 Blev så glad när jag hörde att det kommer en fortsättninig, ska bli intressant att följa Ellens fortsatta livsval.”

Jag har även fått en mycket fin recension i tidskriften ”Biblioteket i fokus”. Läs den här.

 

 


2 svar till “Min bok har blivit ett halvår gammal”

  1. Så roligt att få läsa om detta halvår! Just de fina orden från läsare måste var guld, jag kan inte tänka mig något bättre (och jag kan knappt tänka mig något värre än att få ett telefonsamtal från Babel, i ärlighetens namn). Hoppas det går jättebra med skrivandet nu på höstlovet, och kan vi inte försöka ses på en fika/lunch/middag eller något i höst? Skulle vara så roligt!

    • Jag håller med. Tänk vilken stress om de ringde från Babel. Det finns fördelar med att vara liten och okänd 🙂
      Fika/lunch efter höstlovet blir perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *